El DOLOR ÉS INEVITABLE, EL SOFRIMENT ÉS OPCIONAL

ESCRITO POR EN General 2 COMENTARIOS

Alguns dels assistents al curs de REIKI que hem fet recentment, compartiren com superaren experiències personals de molt de dolor i profund sofriment i després d’un bon treball de perdó, comprensió i amor. He trobat un escrit de Teresa María Garriga que reforça la importància  de reacció davant el que ens passa.

 

                                   “  El dolor  físic té tractament.  Quina bona notícia !!

En cas que et vegis afectat o afectada per una dolença física, hi ha tractaments, estats d’ànim, recursos i model de pensament que t’ajudaran a suportar-ho i, tal vegada, a guarir-te. Ja saps que una cosa és la curació – la remissió de la malaltia- i l’altra és la sanació. Aquesta inclou el benestar emocional i espiritual. Dit d’una altra manera: l’ordre i el fluir del teu amor, la  generositat, l’ acceptació de la realitat que vius  – sí, sí, encara que sigui una realitat dolorosa  i colpidora –

El que és necessari  i cal tenir cura  d’evitar  és el sofriment que prové de la solitud, de l’aïllament social,  i sobretot de la falta de  viure el perdó i la  reconciliació. D’estimar i sentir-se estimat. Aquest és el veritable sofriment de les persones.

 Sovint els  d’infants, malgrat tenir una greu malaltia  o limitacions físiques, quan se’ls pregunta com estàs, diuen :  “ estic bé !”   I els brilla la mirada i tenen il·lusions. Si els donem l’oportunitat tindran il·lusions nobles i magnífiques.

  La majoria d’ells viuen l’instant present i encara no  tenen experiències toxiques – negatives, desagradables -, gravades en el seu cos i la ment. Tenim molt a aprendre dels nens, que encara no són presuntuosos.

Estàs disposat a treballar per a minvar el teu propi sofriment  i el d’altres ?  Aquesta serà la teva gran demostració de valentia i d’atreviment: atreveix-te a resoldre el teu conflicte interior que bloqueja la manifestació del teu veritable ésser: l’amor pur, generós , sense ambigüitat, que has rebut de la consciència superior , l’amor transcendent.

Viu sense por, viu amb confiança.   Respira profundament i viu el perdó i l’amor incondicional, sobretot amb les persones que més et pot costar.

Aconsegueix donar la mà i abraçar per a reconciliar-te i no tinguis assumptes pendents.  Fes un espai gran a l’agraïment en el teu interior.

Rendeix-te, diuen els experts. Deixa de malgastar les teves energies en una lluita inútil que et desgasta i et deixa esgotat. En comptes d’això, concentra les teves energies en el teu nou camí. Un camí d’obstacles, – de vegades de problemes inventats- , o bé un sender  que faci la vida agradable a tu i als que tens a prop.

Que hi hagi pedres o flors, de tu en depèn.  Hi ha una part de responsabilitat teva , no només en allò que et passa sinó en la teva reacció davant el que et passa. Convertint-ho en una experiència que et degrada o bé que et permet créixer i madurar. La Dra. Ross ho diu de manera molt bella: “ La vida et passa per la polidora. D’allà en pots sortir aixafat o bé convertit en diamant. “

Accepta les espines, perquè formen part de les roses.

Només obrint-te  a aquest Amor i donant-lo, et sentiràs,  feliç , realitzat  i realitzada.     Bona vida i Bona sort !! 

                                                                                 

Teresa Maria Garriga

2 comentarios

 1. Ramona |

  Mis experiencias personales han sido de mucho dolor y sufrimiento.
  Gracias al Reiki, aprendi que la muerte es un hecho natural, y la vida sigue.
  Recordando los buenos momentos que vivi con ellos con mucho amor

  Responder
 2. Cati Pastor |

  Tu, Ramona, saps concentrar les teves energies en seguir el camí que et traçares. No canviïs mai, sé com ets.

  Responder

Comentarios